sâmbătă, iunie 02, 2012

Fiare ruginite de la americani

Maria Diana POPESCU -


Uite Grecia, nu e Grecia! Hocus-pocus umflă dolarul şi euro în pene, umflînd şi sacul marilor puteri. Din aceste scamatorii de lux se hrănesc visteria americană şi cea a Uniunii. Voci ale presei compară Grecia cu Bangladeshul. Noi cu cine ne asemuim? Cumva cu Japonia anului 1945? Ei, da, unde-i multă politică, tot atîta ipocrizie! La ce a dus preţiosul capitalism? Pînă şi americanii de rînd au ajuns să ne fure. Într-una din nopţile trecute, doi yankei de la baza Mihail Kogălniceanu au fost prinşi pe situl arheologic al Cetăţii Carsium – Hârşova, căutînd cu detectoare de metale preţioase, potrivit unei legende, o caleaşcă plină cu bijuterii de aur străvechi. Deşi s-au ales cu dosare penale, vor fi cercetaţi în S.U.A., potrivit unui protocol din 2004 şi vor scăpa basma-curată. Parcă ar fi primii! Şi ei, şi puşcaşul marin care l-a lovit recent cu o sticlă în cap pe un tînăr, într-un bar din Iaşi, vor scăpa de pedeapsă, precum americanul care l-a ucis pe muzicianul Teo Peter.
Alura politicii americane şi-a pus amprenta pe slujbaşi: păcălesc, exploatează, explorează în scopuri egoiste, iau pe gratis, fentează permanent, fură delicat. De „veselia” românilor cea de toate zilele se va ocupa de acum înainte scutul antirachetă, devenit operaţional la Deveselu. Pe lista noilor achiziţii de la americani, preşedintele a trecut nişte drone second hand. Staţi liniştiţi, nu primim vize pentru America, în schimbul cuielor ruginite bătute de preşedinte în jugul României. Fiarele casate, de care americanii ţin cu tot dinadinsul să scape, pentru că dezmembrarea lor nu e ecologică. Nu-i doare capul pe ruşi că, în urma summit-ului NATO de la Chicago, o ştire umple de stropi presa internaţională. Ei vor continua ceea ce au început. Au cele mai puternice rachete şi nu se tem de ţînţari. Uite aşa se va relua spirala înarmărilor. Vorbim de funie în casa spînzuratului, nu-i aşa? Carenţele de cinste şi patriotism, dar şi analfabetismul diplomatic au adunat în curtea noastră deşeuri care obligă şi cocoşează naţiunea înaintea marilor puteri. Extrapolînd, nu trebuie să fii Mafalda ca să înţelegi că, în următoarele decenii, nu va fi bine deloc. Cum Decebal şi Zamolxe au fost daci, nu romani, iar galii n-au cum să fie francezi, tot atît de mare este diferenţa între diplomaţii de carieră şi politicienii capitalişti, potriviţi în a reforma penitenciarele. Din interior, desigur, şi cu volumul manelelor dat la maximum. Ne-a fost greu cu „was ist das”, poate şi cu „davai ceas”,  dar să ne amintim de marele Constantin Tănase: „Davai ceas, davai moşia,/ Haraşo tovărăşia”. Românii, însă, nu vor dispărea cînd vor cîinii capitalişti! Chiar dacă ipocrizia, corupţia şi abuzurile sînt eterne.
Să lăsăm Grecia, unealta Americii, în pace, şi dorinţele fierbinţi ale U.E. faţă de ea, şi să ne vedem de-ale noastre, adică tot de-ale lor. Să vedeţi ce „bine şi frumos” va fi în România cînd vor fi debarcate în ţară dronele de la americani şi vom renunţa la bătrînul Leu pentru rechinul Euro! Dacă aveţi un ban deoparte, cumpăraţi  terenuri. şi aşa sînt vîndute pe mai nimic veneticilor! Cumpăraţi case, livezi, podgorii, stupi, vaci, găini, oi, capre, orice poate asigura un troc echitabil între membrii societăţii. Statisticile sînt speculaţii, iar promisiunile rămîn promisiuni,  chiar dacă programul de lucru se aliniază la U.E., iar bugetarii se vor odihni mai mult cu o oră. Însă, fie la privat, fie la stat, românii muncesc în lei pe cele mai mici salarii din Uniune şi plătesc facturile în euro. Capitalism de cazino, capitalism de speculaţie. Cine face bani buni în capitalism? Aţi ghicit: speculantul. De ce este stabilitate economică în Germania, de pildă? E o ţară echitabilă pentru cetăţenii ei. Nu există această polarizare abjectă ca la noi. Munca este plătită onorant şi nu se permite îmbogăţirea peste noapte. La noi, de dragul poporului, pentru a-l ţine bolnav şi prost educat, profesorii şi medicii primesc salarii de 800 de lei pe lună. Genocid „Magna cum Laude”! Distrugerea sistemului de învăţămînt şi de sănătate, domenii cheie ale civilizaţiei unei naţiuni, sînt părţi din programul integrării. Suficient să ne uităm la diplomele politicienilor descurcăreţi, care şi-au luat Bacalaureatul pe la 30 de ani, iar acum, ce miracol, au două-trei licenţe şi cîteva masterate în traistă, în doi-trei ani! Mediul universitar sănătos de altădată este infestat de fabricile de diplome în serie şi de mofturile analfabeţilor, care au agonisit, pe lîngă bogăţii din trupul ţării, titluri universitare cît mai occidentale. Universităţile private sînt sub aripa managerilor politici, nu a intelectualilor rasaţi.
Se apropie votul! Românului trebuie să-i displacă măsluirea adevărului prin statistici false şi ţeapa politicienilor, muşcaţi de căpuşe. Id est, să ia parte în număr cît mai mare la parastasul băncilor de pe teritoriul nostru şi la cel al organismelor financiare mondiale, să asculte în mod civilizat prohodul şi fuga exploatatorilor în ţintirimul creat de ei înşişi…

Mirror Mirror(2012) versiunea moderna a povestii Alba ca Zapada

- Corina ENACHE -Intr-o lume de basm Regina interpretata de superba actrita Julia Roberts, dupa ce  ajunge la putere isi  secatuieste poporul de bani. Alba ca Zapada este o adolescenta superba  care din pacate este injosita de mama sa  vitrega. Dupa ce creste, fata iese pentru prima oara in viata sa din regat si isi da seama de marsaviile reginei. Povestea se aseamana foarte mult cu cea a fratilor Grim, dar este mult mai  palpitanta. Varianta aceasta este remake al unei povesti ce ne-a incantat pe toti. Morala povestii este ca nu poti folosii magia neagra fara sa platesti un pret enorm, si regina malefica  a invatat cu greu asta. Actualul scenariu ne aduce in prim plan o Alba ca Zapada puternica, realista si extrem de curajoasa. Vizionare placuta!

Activitati de timp liber –Taxidermie

- Hypolita -
                                                                           
talentedenazdravani.ro
zooland.ro

Astazi e o dimineata  senina.  Dupa ,,rapaiala” ploii de az’noapte toata natura se dezmeticeste, intinzandu-si bratele de verdeata si scuturandu-si sferele multicolore de roua pe intinsul verde crud . Tanya, alintata Taneata, se-ntinde si casca alene  pe presul ce i-a servit drept asternut intr-o noapte trecuta, petrecuta pe pragul casei, se scutura apoi din reflex si cu pasi maruntei pe piciorusele mititele, (nu degeaba Cristian a rebotezat-o ,,carnacior de bere cu picioare “) si dand din codita ma urmareste pina in fata bucatariei, unde cuminte instalata pe prag asteapta…! Dupa ce prepar un ceai din fructe de padure si-o omleta cu verdeturi si paine prajita, aprind un betisor parfumat cu aroma de scortisoara, ne ospatam. Ea primeste cativa dumicati de paine,  inmuiati in lapte, dar si-o bucatica de omleta.  Azi am prilej de a-mi exercita pasiunea mea: taxidermia. Dupa plimbarea de ieri prin oras, am cumparat de la un magazin chinezesc traditional, betisoare din  lemn parfumat de santal si scortisoara, un plici impletit din bambus pentru enervantele bazaitoare si-un evantai  dantelat pentru mama, ca doar peste trei zile-i aniversara  ei. Dupa aceste achizitii am intrat intr-un ,,pet shop” al unui fost coleg de-al lui Gicu, pentru a cumpara mei. Dorel a fost foarte bucuros de vizita, are o afacere frumusica, moda animalutelor exotice  de companie castigand si la noi teren, dar… se mai pot intampla si unele incidente neplacute, ultimul din acestea fiind urmatorul: din cutia cu cei 10 purcelusi de guinea livrati ieri, unul nu a supravietuit transportului. Cunoscand pasiunea mea, Dorel, a hotarat sa mi-l daruiasca, fiind un exemplar reusit al acestei rase. Mi l-a ambalat frumos intr-o punga de hartie de la niste stiks-uri. I-am multumit, am pus punguta cu grija in sacosa si mi-am continuat mica escapada printre pravaliile si tarabele urbei. Tot aseara doi copii din vecini se-ntorceau din crang, unde fusesera plecati dupa melci si ciuperci si gasisera cazuta-n iarba o vrabiuta, o codobatura. Pasarea probabil fusese victima unui accident, era uda si a trebuit s-o usuc cu feonu’.
Silviu  Prigoană- porcusorul de guineea  sau cobaiul – cavia porcellius, familia Caviidae este un animalut de casa,  domesticit cu mult timp in urma in America de Sud, unde este crescut si-n scopuri …culinare !; apoi ,,importat “ in toata lumea! Este un rozator cu aspect indesat, are parul scurt si botisorul impodobit cu mustati mici , are un zambet sarcastic aratandu-si coltisorii, este comunicativ prin sunete. Porcusorul de guineea este agil si poate sari cu bine peste multe situatii ! Are un simt bine dezvoltat al cureteniei si al proprietatii, atacand orice intrus. Pentru situatii mai delicate face uz de plici ! Porcusorul nostru s-a nascut intr-un loc parca predestinat pentru rozatoare –Gherla, face politica de ceva vreme  si afaceri nenumarate pe banii publici, din postura de gunoier sef. Distreaza plebea pe  gustul ei cu manele, taifasuri, meteo, sport si…jazz ( sic ! ). Pentru campania electorala a pregatit drept  urne, tomberoanele din dotarea salubritatii, dupa ce le-a spalat si dezinfectat cu noul detergent la sticluta cu pufaitoare, recent lansat si numit ,,solutie pentru (laiat ) bucurestii “. A comandat in china peste un milion de ricse (pentru asigurarea transportului public gratuit, ca doar se scumpeste mereu benzina …) si asigurarea de tot pe atatea locuri de munca. Deja s-au organizat cursuri de rics-ing ! Pentru ca milionul de ricse nu a sosit inca, Silvica al nostru le-a pus la dispozitie amatorilor drept vehicule-scoala  o suta de roabe, cu care sunt plimbati prin targ candidatii la primarie!). Afacerea e buna, pentru ca chinezii se multumesc cu plata in natura. Adica, in termen de jumatate de an, Silvica va trebui sa livreze cei peste un milion de maidanezi din Bucuresti, in stare proaspata, pentru carmangeriile chinezesti !
Adriana Bahmuţeanu – codobatura sau bîţîitoarea – motacilla alba, increngatura chordate, este o pasare supla, guresa, bine adaptata la zonele urbane. Numele de bîţîitoare sau batatoare din coada i se trage de la obiceiul de a-si misca tot timpul ( bîţîi ) coada lunga. Pusa mereu pe ,,discutii savante “  si declaratii trasnite, Bahmu, face si recomandari gastronomice recomandand paine cu ceapa, pentru mamici; pe undeva e de preferat acest meniu simplu,(la cate chimicale ne vand in fast food-uri!). Vrabiuta noastra si-a bagat cioculetul si prin afacerile barbatusului, cat si prin unele taifasuri, dar a fost indepartata cu eleganta pliciului ! Guresa cum o stim s-a descurcat destul de bine pe la televizor, alias ,,cutia cu maimute “ de unde si-a tras porecla de ,,maimuteanca “ ! O sa asez pasarica pe-o ramurica de salcie, deasupra ,,fundatiei “ (suportului), pe care voi aseza porcusorul de guineea cu un plici micut intre labute. Codita pasaruicii o voi fixa cu un arcusor de la un pix, de tartita, asa, la cea mai mica adiere se va misca cu naturalete ! Nici ca se potrivea o asociere mai buna ca aceste doua specimene !
Va urma.

Targul de Carte BookFest, Bucurresti, Romania

Ruga unui zeu către Dumnezeu: Gheorghe Zamfir și Doina Oltului…

- Romeo TARHON -


Invitat fiind de către George Stanca, un corifeu al artei și culturii, să particip la Ruga unui zeu către Dumezeu,  am plecat omuleț (!) la concertul ”Rapsodia Primăverii” din 29 mai 2012 de la Sala Palatului și m-am întors Om!… Inegalabilul, fenomenalul, inepuizabilul, fascinantul și dumnezeiescul artist total, Gheorghe Zamfir, m-a transformat în trei ore de revelație, de transceză, de vibrații și reverberații de sunete și lumină vie, transferându-mă dimensiunilor cosmice și nivelurilor superioare, purtându-mă călător pe aripi de sunete de nai. Sfântul nai!
Sudat pe vecie de sufletul poporului român pe care îl consideră dăruit cu har divin mai ales în artă şi folclor, Gheorghe Zamfir, românul al cărui nume se asociază numelui sfintei noastre țări, ducând măreția și gloria noastră spirituală pe toate meridianele lumii, s-a hotărât să se re-dăruiască națiunii române aici, acasă, în cadrul unui turneu tămăduitor pentru români și de salvare a planetei, așa cum, cu lacrimi în ochi și emoție în glas, s-a destăinuit pe scena Sălii Palatului în timpul primului spectacol cu magistralul concert ”Rapsodia Primăverii” pe care îl va susține în zeci de localități.
Cu o carieră de peste 50 de ani, cu o forță spirituală dar și fizică uimitoare, dăruind patrimoniului muzical peste 300 de compoziţii,  Gheorghe Zamfir, așa cum știe o întreagă lume și poate ar trebui cel mai bine să o știm și să ne mândrim noi, românii lui, deține peste 120 de discuri de aur și platină și are peste 200 de discuri înregistrate. Cu vânzări record de peste 120 de milioane de unități, Gheorghe Zamfir,  regele naiului, îl secondează de aproape pe Michael Jackson, regele muzicii pop, și este singurul artist european care a câștigat două discuri de aur în S.U.A., dar și singurul artist român premiat cu un disc de aur în Ungaria(!). Gheorghe Zamfir deține recordul recordurilor la numărul de premii şi distincţii, iar multe din celebrele sale compoziiții excelează drept coloană sonoră în multe capodopere  cinematografice.
Precum un Ștefan Popa Popa`s de nivel contemporan, un alt rege român, dar al portretisticii  și al simbolisticii plastice, răsfățat la Vatican și de către toțí șefii statelor, Gheorghe Zamfir, încă din anii `70, a început să cucerească lumea cu folclorul românesc și a început să fie recunoscut drept unicul rege al naiului de către marii regi ai lumii și marii șefi ai statelor, prin turnee răsunătoare în China, URSS, Elveţia, Germania de Est… și să susțină concerte private la cererea celor mai marcante personalităţi, şefi de state și națiuni din a cărei memorie nu se va mai șterge niciodată asocierea sfintei treimi de cuvinte: România- Nai- Zamfir…
Îi mulțumesc maestrului George Stanca pentru onoarea de a fi co-invitatul domniei sale, invitatul principal  și prietenul special al maestrului Gheorghe Zamfir, la ”Rapsodia Primăverii” din 29 mai 2012 de la Sala Palatului. Aproape trei ore am simțit că nu mai aparțin timpului și locului, căci am trăit la cote celeste, divine, o clipă de armonie cât o veșnicie…

La Gemenele, primarul comunei va rămâne Calu Petrică

-  Gabriela POPA -

Aceasta este convingerea preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a parlamentarilor Mihai Tudose şi Ion Rotaru, a consilierului judeţean Ionel Avram dar şi a cetăţenilor care ieri, 31 mai, au venit, cu mic cu mare la Căminul Cultural pentru a susţine lansarea oficială a candidaturii primarului lor şi a echipei de Consilieri Locali


Locuitorii comunei Gemenele au demonstrat ieri încă odată că îşi iubesc primarul şi de aceea au venit să îl susţină la un eveniment important, acela al lansării candidaturii sale pentru un nou mandat în fruntea de primar. Oaspeţi la un asemenea eveniment au fost doi cunoscuţi parlamentari PSD şi însuţi preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. În discursul său, şeful judeţului a remarcat faptul că localitatea Gemenele este una modernă, atât prin investiţiile făcute (infrastructură, reabilitări şi dotării instituţii locale) cât şi prin echipa care se află în fruntea primăriei care este mereu deschisă la nou şi preocupată să găsească soluţii în permanenţă pentru bunul trai al locuitorilor. Gheorghe Bunea Stancu a remarcat faptul că atunci când a câştigat primul mandat  cititi intreg articolul aici:  http://www.infozonemedia.eu/la-gemenele-primarul-comunei-va-ramane-calu-petrica-_227

vineri, iunie 01, 2012

Dupa ploaie…

- Hypolita -


m.evz.ro
Primavara se incheie cu alai de ploi, tunete si fulgere, apa din abundenta, oceanul  revarsat pe pamant prin strecuratorile cerului, face lumea sa arat, precum intr-o pictura de Aivazowski .
   Vegetatia a explodat in nuante de verde fraged, cu alai de afide si bazait de tantari prin gradini, parcuri, cranguri si boscheti. Apa in exces balteaste peste tot, prin santuri, rigole, gropile din asfalt si  trotuare dar si prin curtile, unde nu-i scurgere. Am purces la o scurta plimbare prin oras, dupa ploaie, ocolind cu grija baltoacele mai mari si trecandu-le cu pasul pe cele micute, clipocitul  apei suna la orice pas. Pe garduri, copaci, tarabe, tomberoane, ziduri coscovite, case paraginite, gogoserii, dar si pe sedii de firme, magazine si alte pravalii, atarna ude, precum niste paparude, afise electorale care mai de care… !!! Un spectacol agasant si grotesc…publicitate a ipocriziei si sorcova  politica a minciunii !  Cantitatea  imensa de material ,,propagandistico-ideologic“ a gastilor politice, umple  orice bucatica de spatiu, sufocand efectiv realitatea cotidiana. Mergand pe principiul repetativ al publicitatii facute marfurilor proaste, vandute la taraba indolentei; cat de mult, sa fie! Si repetat, la nesfarsit, agasant asa ,,alegatorule“ ( de parca in realitate ar putea alege! sic ! ), sa-i fie ,,stantat “ in memorie, sa  fie ,,convins “ ca respectivul ipochimen este : ,,cel mai tare din parcare “ ( principiul  de baza al cocalarului de cartier !) iar daca are mai putine ,,afisaje “ inseamna ca-i pitic ! Democratia : idealul de organizare a societatii ! Cand toata lumea este invitata ,,sa aleaga”, va alege dupa modul ei de a fi ! Mediocritatea nu poate alege inteligenta, pentru ca nu poate percepe lumea decat la nivelul ei. Adevarata discriminare este cea a inteleptilor, aceea de a trai intr-un mediu ostil, de a ,,culege “  si de a se adapta  la acesta ,,facand efectiv pe prostul “ ( prigoana bolsevica impotriva intelectualilor ! ), dar un om intelept reuseste sa supravietuiasca ! Democratia a fost inventata de greci - faptul ca s-a dovedit  doar o himera se oglindeste in situatia lor actuala  !
Ma plimb printre baltoace, tarabe  si afise electorale… si nu-mi pasa ! In picioare am sosoni ! O umbrela-n sacosa, iar gandul imi zboara pe-o raza de lumina si-mi vine-n minte o melodie a ,,pasarii colibri “ care suna  cam asa : ,,Ploaia care va veni, le va potopi pe toate “ si ce pot sa mai astept decat o noua…ploaie !

CONSILIUL JUDETEAN BRAILA - COMUNICAT DE PRESA din data de 1 iunie 2012


In vederea clarificarii aspectelor nereale prezentate in mod tendentios, fara a obtine informatii si a fi consultata conducerea Consiliului Judetean Braila, in privinta articolului „Cum blocheaza administratia Stancu investitiile straine.Stancu.Afacerea FIN.CO.GE.RO.„ publicat in ziarul Obiectiv-Vocea Brailei, din data de 1.06.2012, Consiliul Judetean Braila, informeaza opinia publica din municipiul si judetul Braila prin prezentul comunicat de presa, care cuprinde urmatoarele precizari:
          Administratia publica organizata la nivelul judetului Braila are printre atributiile exercitate, rolul de a asigura dezvoltarea proiectelor de organizare si amenajarea teritoriului judetului, de dezvoltare urbanistica generala a acestuia si a unitatilor administrativ-teritoriale.
          Potrivit competentei stabilite de actele normative in materie, documentatiile de urbanism sunt analizate si avizate de catre Comisia tehnica de amenajarea teritoriului si urbanism, constituita la nivelul Consiliului judetean, inclusiv planurile urbanistice zonale, intocmite pentru realizarea unor investitii locale.
          Planul urbanistic zonal pentru investitia „Complex multifunctional 3S+P+24E-apartamente in regim hotelier, apartamente de locuit, birouri, spatii comerciale si parcari supraetajate”, ai carui beneficiar este S.C.FIN.CO.GE.RO.SPA amplasata pe Faleza Dunarii in zona str.Grivita, municipiul Braila, a fost intocmit de S.C.KALINA PROIECT SRL care a depus documentatia la Consiliul judetean Braila, in numele firmei beneficiare, prin adresa nr.1583/14.02.2012.
          Ulterior, prin adresa nr.2166/29.02.2012, proiectantul S.C.KALINA PROIECT SRL a solicitat amanarea analizei documentatiei deoarece nu se poate prezenta din motive obiective in data de 2.03.2012, cand a fost invitata de Comisia tehnica de amenajarea teritoriului si urbanism din cadrul Consiliului Judetean Braila.
          Documentatia a fost analizata de Comisia tehnica de urbanism si amenajarea teritoriului in data de 15.03.2012, la care au  participat si reprezentantii S.C.KALINA PROIECT SRL, in calitate de elaborator al Planului urbanistic zonal.
          Cu aceasta ocazie, s-a propus completarea documentatiei cu o serie de documente, dupa cum urmeaza:
-proiectul  trebuie sa se inscrie in propunerile noului PUG al municipiului Braila : functiunile specifice zonei, accesibilitate, circulatii auto si pietonale, altimetrie, silueta orasului la Dunare, continuitatea spatiilor verzi, oferta de spatii publice si de agrement, etc;

                                                -  2   -
-coeficientul de utilizare a terenului a fost calculat in mod eronat, (calculul acestuia s-a raportat la suprafata zonei de influenta si nu la suprafata parcelei care a generat PUZ-ul), rezultand astfel un regim de inaltime excesiv.
          -documentatia PUZ va contine studiile de fundamentare referitoare la terenul studiat.
Studiile de fundamentare pentru teritoriul studiat sunt prevazute in ,, Metodologia de elaborare si  Continutul-cadru al PUZ “ aprobat prin Ordinul nr.176/N/16.08.2000 al MLPAT, iar necesitatea elaborarii acestora au fost comunicate catre Primaria Municipiului Braila prin adresa nr.5237/04.09.2008, ca urmare a solicitarii acesteia nr.2751/07.03.2008;
          In acest sens, s-a intocmit si transmis catre S.C.KARINA PROIECT SRL adresa nr.1583/20.03.2012, care cuprinde observatiile Comisiei tehnice de amenajarea teritoriului si urbanism din cadrul Consiliului Judetean Braila, ce nu constituie un aviz negativ la documentatia inaintata.
          Precizam ca institutia noastra, prin competenta si autoritatea sa, emite aviz prin Comisia tehnica de amenajarea teritoriului si urbanism asupra Planului urbanistic zonal la investitia „Complex multifunctional 3S+P+24E-apartamente in regim hotelier, apartamente de locuit, birouri, spatii comerciale si parcari supraetajate”, in conformitate cu :
-Metodologia de elaborare si  Continutul-cadru al PUZ “ aprobat prin Ordinul nr.176/N/16.08.2000 al MLPAT;
-Certificatul de urbanism, ca act de informare;
-Avizul de oportunitate ;
-Avizele institutiilor interesate solicitate prin certificatul de urbanism.
Nu cunoastem motivele pentru care nu au fost prezentate informatiile asupra completarii documentatiei de catre S.C KARINA PROIECT SRL, care a elaborat Planul urbanistic zonal, catre beneficiarul S.C.FIN.CO.GE.RO SPA, si se afla intr-o grava eroare in ceea ce priveste conditiile de acordare a avizului.
Institutia noastra, inclusiv Presedintele Consiliului Judetean Braila si Arhitectul Sef Costel Dragan nu au fost cei care au blocat obtinerea avizului pentru Planul urbanistic zonal ce va eliberat de indata ce documentatia va fi completata.
Ne rezervam dreptul de a actiona in judecata Ziarul Obiectiv-Vocea Brailei, care a denaturat si a informat gresit asupra blocarii investitiilor ce sunt realizate in municipiul si judetul Braila.


PURTATOR DE CUVANT,
SECRETARUL JUDETULUI,

NICU FILOTE

Teatrul ,,Maria Filotti'', Braila - COMUNICAT DE PRESA

- P.R. Teatrul ,,Maria Filotti'', Rodica ANTONESCU -


 SAMBATA 2 IUNIE                        Parcul Monument
ORA 19.00                         CURAT MARIONETE dupa I.L. Caragiale
                               Spectacol sustinut de studenti de la U.N.A.T.C. I.L. Caragiale Bucuresti
                                               
DUMINICA  3 IUNIE                                  Sala Mare ORA 16.00       
FRUMOASA FARA NUME
Spectacol  balet sustinut de  Şcoala de Balet şi Limbi Străine „Educa” din Bucureşti

COMUNICAT DE PRESA 
Duminica,  3 iunie 2012 , ora 16.00 va avea loc pe scena  Teatrului Maria Filotti,   un spectacol de balet sustinut de 50 de artisti cu varste cuprinse intre 4-12 ani  apartinind Şcoalii de Balet şi Limbi Străine „Educa” din Bucureşti. Spectacolul este gratuit, si este cuprins in programul manifestarilor organizate de Primaria Braila cu prilejul ZILEI COPILULUI – 1 IUNIE şi se adresează unui public fără limită de vârstă.
          Şcoala de Balet şi Limbi Străine „Educa” din Bucureşti funcţionează neîntrerupt din anul 1995. Secţia de Balet Clasic a şcolii pregăteşte anual un număr de aprox. 100-120 de copii, cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani. Fiecare an de studiu se încheie cu un spectacol coregrafic pe scena unui teatru din Bucureşti. Calitatea acestor spectacole – recunoscută atât de publicul larg, cât şi de acela de specialitate – a făcut ca, în ultimii cinci ani, şcoala noastră să aibă acces la scena Operei Naţionale Bucureşti.
Devenind tradiţională, colaborarea cu Opera Naţională continuă şi anul acesta – spectacolul coregrafic va fi pus în scenă pe data de 12 iunie, ora 18.30. Vor participa toţi copiii şcolii „Educa”, în număr de 125, pregătiţi şi conduşi de prof. Jaqueline Bratu. Spectacolul va fi o poveste coregrafică ce va dura aprox. 1h 40’, în regia artistică şi coregrafia prof. Jaqueline Bratu, cu un libret semnat de scriitorul Costin Bratu, pe un colaj muzical Ceaikovski, Strauss, Paganini, Smetana, Delibes.
Ca o avanpremieră a spectacolului de la Operă,   Şcoala de Balet şi Limbi Străine „Educa” din Bucureşti va  prezinta  pe scena Teatrului „Maria Filotti” din Brăila, spectacolul  „Frumoasa fara nume„.
            După spectacol, scriitorul Costin Bratu îşi va relansa cartea „Vrăjitoarea din Vis. Aventura lui Aristotel”.
            Atât spectacolul cât şi relansarea cărţii sunt organizate în colaborare cu Centrul pentru Conservarea şi promovarea Culturii Tradiţionale Ilfov.

Urare de 1 Iunie

- Ilie TEODORA -


Tuturor copiilor mai mari sau mai mici,
 cu vârsta de copil sau vârsta de adult, le dorim
LA MULŢI ANI! şi o viaţa plină de bucurii.

Copiii, tinerii si echipaTREBUIE!
Presedinte
Teodora Ilie

Organizatia TREBUIE! Braila
Str.Industriei,nr.18, bl.D2,sc.4, ap.64,loc. Braila
tel/fax 0239.611.241 ; mobil: 0723 192 394
E-mail:rotrebuiebr@yahoo.com
Web-site: www.trebuiebraila.ro

Festivalul de tineret "Uniţi prin artă"

- InfoZoneMedia -
         

Asociaţia Clubul de turism Proilavia implementează în perioada 7 mai - 4 iunie 2012 proiectul Festivalul de tineret "Uniţi prin artă". Proiectul a fost declarat câştigător în urma concursului local de proiecte de tineret 2012 şi este finanţat de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret/Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila. Scopul proiectului este încurajarea consumului cultural în rândul tinerilor brăileni, cu sau fără dizabilităţi
Proiectul este inovator atât pentru grupul ţintă, cât şi pentru comunitatea brăileană, propunându-şi să aducă împreună tineri pasionaţi de artă (muzică folk, poezie, teatru, alte arte) şi a realiza un evenmiment cultural deosebit.
Elementul de noutate vine din dorinţa şi necesitatea de a  cititi intreg articolul aici: http://www.infozonemedia.eu/festivalul-de-tineret-uniti-prin-arta_195

Sus curvele si bagabontii, jos patria si demografia!

- Virgil ANDRONESCU -Ce mai vor si astia, cu campania lor de la noi?
Ce mai vor sa faca din noi, cu noi?
Ne vor pielea de pe noi? Sa ne-o ia...de pe...noi!
Le-o dam... întoarsa.
Se întâmpla, deloc întâmplator, un atac fara precedent la celula de baza a societatii. Familia trebuie distrusa din fasa! Cu orice pret!
Cine dracu' sa-si mai faca o familie daca nu are un job, stabil si bine platit, pentru a o întretine sau munceste ca un sclav pe te miri ce si mai nimic?!
Mamele, se vrea a fi despartite de copilasii lor (ca la Aushwitz-Birkenau)  înainte de vreme si vor merge, singuri-singurei la cresa. Dar unde sunt cresele, gradinitele si cât costa o singura zi? Dupa primul an de concediu pentru cresterea pruncilor mamele sunt obligate sa reînceapa munca, daca au unde.
Tinerii ce doresc întemeierea unei familii nu mai primesc acea minima suma de bani la prima casatorie.
Cine mai are tupeu, caci tupeu iti trebuie, sa se casatoreasca?!
Dupa venirea pruncilor pe lume acestia nu mai primesc trusoul, dreptul lor legal si legitim. Vor umbla despuieti precum...altii...si vor trai dupa celebrul dicton ,,vara nu-i ca iarna''dar nici iarna nu-i ca vara!
Parintii nu vor mai primi acei bani pentru cresterea copiilor, indemnizatiile ce se dau la nasterea fiecarui copil.
Saracia e în gât...Parlamentarii si guvernantii se lafaie în indemnizatii babane si merg cu limuzine bengoase, pe banii prostilor fac campanie electorala cu sloganuri care mai de care...
Ce fac astia cu noi? Ce mai vor de la noi?
Sunt un om de dreapta dar nu pot înghiti rahatul ce ni-l baga pe gât puterea si opozitia, deopotriva!
,,Poporul e delasator, pomanagiu si lenes'' dupa parerea unora... Cum ar putea fi altfel daca asa a fost obligat sa devina?!
Iese la greva si la mitinguri electorale numai mânat ca oile de unul sau mai multi magari cu averi uriase.
Merge la moastele sfintilor, nu pentru osemintele din racla ci pentru sarmalele din oalele popilor sponsorizati de diversi politicieni.
Participa benevol si fara convingere la mitinguri politice fiind atrasi de berea si micii de pe tarabele catindatilor.
În restul timpului, barbatii se închid în case, beau si isi bat nevestele pâna la loc comanda.
Damele savureaza, la o cafea, telenovele si viseaza cai verzi pe pereti, barbatii nu pierd meciurile si emisiunile cu si despre  ,,bogatanii'' natiei si se iluzioneaza ca într-o zi...
Foamea e în gât iar ochii pe sticla inundata de curve si bagabonti.
Ne râdem si apoi adormim precum pruncii dupa îmbaiere, visand la sporovaielile aspirantilor la functii in stat.
Îi înjuram de toti sfintii pe alesii conducatori ai neamului, pe candidatii propusi, de la Base si Ponta pâna la primarele ,,care ne este'' ori vrea sa fie, tocma' pana-n maduva osificata a natiei.
Nu stiu de ce multimea nu se revolta, nu înteleg de ce unii sunt atât de naivi si de fraieri încât mai cred în cei ce ne mint cu nerusinare si ne fura dumicatul de la gura copiilor!
Acum vine vara, incepe sezonul estival si nu mai mergem ca pe vremuri la Mare, dar suntem invitati cu frenezie tipic bolsevica  la pomenile sezoniere, pregatite de majoritatea edililor iubiti.
Pana la iarna nu mai e mult, frigul va fi din nou în oase, foamea în gât si vom sta cu ochii beliti pe tv, la destrabalul curvelor si bagabontilor patriei.
Va fi a 23-a vara, a 23-a iarna fericita pentru alesi! Pentru noi cum va fi?
Pentru gloata va fi o vara la coada sapei sau a vacii, o iarna tihnita cu tuica si cu porcul taiat de pe lista si facut la tigaie.
,,Sfântul Astepta'' sa ne îndrume pasii în viata ca, de...!, suntem un neam cu frica de Dumnezeu...!
Mila alesilor e mare: din când în când îsi mai aduc aminte de prostime si îi mai arunca firimiturile de pe masa lor bogata.
Câta îndurare, credinta si milostivenie!
Dragi barbati sa ne facem cu totii vasectomie! Astfel, vom pastra bugetul de stat intact si nu vom mai avea urmasi.
Pentru ca România nu a fost a noastra, nu e a copiilor nostrii si nici a copiilor...copiilor...copiilor nostrii! 
Sus curvele si bagabontii din Romania, jos patria si demografia!
http://www.optimalmedia.ro/stire-accente/sus-curvele-si-bagabontii-jos-patria-si-demografia%21/6158 -

joi, mai 31, 2012

Leit motiv, la cozile din hipermarketuri :,,era mai bine pe timpu' lu’ Ceauşescu!’’

- Virgil ANDRONESCU -


De fiecare data cand sunt oferte excepţionale dar limitate la zahăr, ulei, cratiti, drujbe, etc., într-un mare complex comercial din tara, e batalie mare! Majoritatea oamenilor ce se aseaza  la coadă de cum se lumineaza de ziuă sunt pensionarii. De cum se deschid porţile ,,hangarelor'' oamenii dau buluc şi tăbara pe ,,grămada’’ de pachete cu de toate.
Îmbulzeală, îmbrânceli, răgnete, înjurături şi tot arsenalul românului de rând adus la disperare de către proprii aleşi.Toată lumea calca în picioare pe toată lumea!
Război în toată puterea cuvântului. În cel mult o jumătate de oră s-a terminat tot bâlciul.
Femei bătrâne se ridica de pe jos, bărbaţi vanjosi care de-abia îşi mişca picioarele se vaita de durerea ce o resimt pe la coaste, pana in maduva oaselor.
Paza face faţă cu greu acestui vacarm, reuşind cu chiu cu vai să mai calmeze spiritele. Astea toate în timp ce candidatii isi vad linistiti de campanie, cu manevre electorale.
Sa privesti toate astea din apropiere, de la fata locului, dar sa nu ai curajul de a te angaja într-o astfel de luptă corp la corp, e naucitor si te apuca o adanca parere de rau...
Iti spui ca s-ar fi putu şi civilizat: pachetele de zahăr trebuiau aşezate pe un raft de la un capăt la altul şi de acolo trebuia să-şi ia fiecare om câte pachete dorea. Nu ar mai exista ceea ce v-am relatat mai sus.
Unii clienţi plâng de ciudă că au ratat oferta, prezenti fiind, alţii că au incasat lovituri in plex în timpul luptelor, iar unii- tineri, stau pe margine şi imortalizeaza cu telefoanele, se amuza copios!
Se vorbeste murdar si agresiv la adresa politicienilor, cum că ,,îi doare în...cot de cetăţeni’’, că au ajuns ,,într-un hal far’de hal bătrânii din România’’.
Acum e momentul suprem, cand cu toţii isi amintesc că ,,era mai bine pe timpu' lu’ Ceauşescu’’ şi că e un ,,dezastru total în tara asta!’’.
Nu ai unde să arunci un ac în complexele comerciale!
Sărăcirea şi umilirea cetăţenilor se face în continuare, de peste 22 de ani.
Şi să nu se mire nimeni că aceşti cetăţeni vor da buluc şi la urne şi că vor vota aceeaşi şleahtă de mediocri, avari, ipocriţi, lingăi, oportunişti şi aroganţi, fara sa stie ce aleg!
De sus până jos aceeaşi pleavă, acelaşi borhot! Numai pui de ceauşeşti, dar mult mai meschini, si cu buna stiinta! Românul îi rabdă şi se calcă în picioare, pentru un pachet de te miri ce ,,ceva mai ieftin''.

„Suntem un stup bezmetic (…) fără matcă, în care se înmulțesc trântorii”

- Nicolae BALINT -

- consideră sculptorul nonconformist David Morar -


Trăim de azi pe mâine, cu spaime și angoase ce ni se insinuează în suflete, discret și perfid, cu mijloace din ce în ce mai rafinate. Trăim un surogat de viață, cu miciuni comode și compromisuri permanente. Firea, istoria, cultura și limba, adică tot ceea ce ne dă o anume identitate, se risipesc. Incapabil de a se mai regăsi pe sine și de a opune rezistență, un popor – poporul român – dispare încet, dar sigur. Dintr-un popor adevărat, tindem să devenim o populație. O turmă oarecare, fără păstor. Sau cu un păstor nedemn și umil în fața jignirilor care ni se aduc și a agresiunilor la care suntem supuși permanent. Ne comportăm ca ”un stup bezmetic (…) fără matcă, în care se înmulțesc trântorii”. Despre  nevoia de Adevăr, despre Rostul, Locul, Pacea și Regăsirea de sine, într-un interviu cu David Morar, un sculptor mureșean nonconformist – și căruia nu-i place să se lase fotografiat -, dar un suflet ce rezonează puternic cu durerile și suferințele unui popor. Poporul român… citeste intreg articolul aici: http://www.ziarulnatiunea.ro/2012/03/13/%E2%80%9Esuntem-un-stup-bezmetic-fara-matca-in-care-se-inmultesc-trantorii/

Oraşul Panciu se deschide, prin porţile istoriei, către un viitor oraş european

- Gabriela POPA -

foto: primaria Panciu
„Situat între vii, ca un însemn al vieţii de culoarea verdelui-crud primăvara, şi ruginie- toamna, Panciu a rămas în timp ca un reper luminos al ţinuturilor dintre Putna sau „Râul cu drum” cum i se mai spune şi Trotuş sau „Şezătoarea lupilor” de pe Zboina Neagră şi câmpia înţesată de oseminte ale eroilor de la Mărăşeşti. Pe aceste locuri s-a făurit o parte a istoriei neamului nostru. A scrie despre Panciu este aidoma unei încercări de a povesti mitul păsării Phoenix în variantă moldavă, variantă din care răzbat copitele cailor migratorilor veniţi dinspre răsărit, chemaţi de mirajul apusului şi care au lasat în urma lor incendii, sângiuiri cumplite şi cenuşa din care pasărea minune s-a întrupat”. 

„Despre această localitate nu se poate scrie cu adevarăt decât cu litere de foc ale dragostei şi admiraţiei. Gospodarii de totdeauna din Panciu şi împrejurimi au ridicat pe terasele dealurilor dintre ape sau pe malurile umbrite ale acestora case arătoase, cu pereţii odăilor coloraţi în siniliul cerului. Din prag în prag au răsădit viţă de vie, pentru ca, din strugurii cu arome de cântece bătrâneşti, să stoarcă nectarul cu care să cinstească memoria străbunilor. Pe lângă porţile acestor gospodari, împodobite cu figuri de sfinţi şi martiri, au trecut citeste intreg articolul aici:  http://www.infozonemedia.eu/orasul-panciu-se-deschide-prin-portile-istoriei-catre-un-viitor-oras-european-_214

Fundatia TREBUIE! Braila

Experienţa ultimilor ani a demonstrat că deşi
pare o valoare mică ,  "2% chiar ajuta!"

Accesand site-ul nostru  www.trebuiebrăila.ro
veţi descoperi cate bucurii au primit copiii şi tinerii
beneficiari ai programului nostru de integrare şi recuperare
prin acest mod de participare democratică la construcţia
unei comunitaţi incluzive .

Daca nu aţi direcţionat înca 2% către o entitate nonprofit,
mai puteţi face acest lucru pănă pe 15 mai,  sau
puteţi direcţiona acest mesaj către alţi posibili donatori .

Doar solidaritatea noastră cu aceşti oameni  poate învinge
indiferenţa şi încălcarea dreptului la o viaţă normală .

Vă mulţumim şi vă invităm să ne cunoaşteţi
Copiii,  părinţii  şi echipa  "TREBUIE!  Brăila".Presedinte
Teodora IlieOrganizatia TREBUIE! Braila
Str.Industriei,nr.18, bl.D2,sc.4, ap.64,loc. Braila
tel/fax 0239.611.241 ; mobil: 0723 192 394
E-mail:rotrebuiebr@yahoo.com
Web-site: www.trebuiebraila.ro

miercuri, mai 30, 2012

Breaking news: In cadrul Muzeului Grigore Antipa se va infiinta Muzeul Comunismului!

- Virgil ANDRONESCU -

Asa, in treacat, am auzit mai zilele trecute la Tv, ca Senatul Romaniei a aprobat tacit infiintarea unui Muzeu al Comunismului. Se preciza in stirea respectiva ca initiatorii acestei idei nastrusnice, numita Proiect de Lege, sunt doi conationali de-ai nostri: deputatul Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, Tudor Ciuhodaru, si ,,minoritarul'' Amet Aledin. In Legea respectiva se prevede amenajarea unui spatiu si alocarea de fonduri din bani publici dar si din diverse donatii si sponsorizari. Tovarasii au si gasit spatiul, bugetul mai are ceva banisori, donatiile vor curge garla, iar sponsorii vor face cozi imense intru sustinerea ghidusiei parlamentarilor nostri. Se mai spunea la Tv ca Muzeul respectiv va intra sub directa coordonare a Muzeului Culturii. Cladirea se va gasi pe undeva pe mosia tovarasului Primare de la capitala. Destul de interesanta initiativa, una laudabila, dar parca vad ca se intampla sa iasa o caricatura de Muzeu asa cum a iesit din ceea ce trebuia sa fie Condamnarea Comunismului, mai acum cativa ani, de catre tovarasul Traian Basescu. Dar cine mai stie?! Atunci l-au condamnat, acum ii fac muzeu! De, ca la noi, la romani: paradoxuri, mioritice, desigur! Eu, daca as fi parlamentar, Doamne fereste, as avea initiative mult mai indraznete si mai pe placul si gustul poporului. E buna si Legea asta dar nu cred ca e in asentimentul romanilor de rand si, de…, suntem in campanie electorala. Ar trebui o mai mare grija cu genialele scorneli ! Sumar, ipoteticul meu Proiect de Lege ar suna astfel: amenajarea unui spatiu adegvat si acesta ar fi la Muzeul ,,Antipa''; infiintarea unei cutii a milei pentru strangerea de fonduri ( sa vedem cine da bani pentru asa ceva !); Muzeul respectiv va trebui sa suporte Inaltul Patronaj al Administratiei Locuintelor Nationalizate si Cimitirelor; piesele de rezistenta concentrate acolo fiind o foarte mare parte dintre alesii natiei de dupa 1989 si pana in prezent. Asa, s-ar reface mai repede Frontul Salvarii Nationale si prin aceasta fapta laudabila am Salva poporul Roman de la dezastrul in care a fost adus de tovarasii cu idei geniale pentru natiunea romana. Tovarasii mai sus amintiti, in corpore, probabil ca traiesc dulci nostalgii acum in prag de alegeri, ori mai mult decat asta, viseaza cu ochii deschisi, mai ceva decat ,,domnul'' fost tovaras ( sau viceversa!), sef de Senat, in noaptea de alegeri prezidentiale. Eee…, fiecare dintre noi, romanii, avem dreptul la a visa frumos, chiar si cu ochii deschisi, doar traim liberi intr-o democratie- fie ea si originala! Si…, incurcate sunt ,,meandrele concretului’’ ! Cam ce obiecte ar fi expuse in Muzeul Comunismului? Cravata de Pionier a tovarasului ,,Termopane’’; lovitura de Stat a tovarasului Ilici; puloverul gaurit al tovarasului P. Roman; vaporul ( numit Romania), scufundat de tovarasul Basescu; cazatura in cap ( la Antena 1 ), a tovarasului E. Boc; epoletii under-cover ai tovarasului M.R.Ungureanu; cadavrul tovarasului raposat S. Brucan ( plus vreo eternitate de ani langa el, pe langa cei 20 prezisi de oracol ); cadavrele celor doi Ceausescu, ciuruite de gloantele unora dintre cei care-si doresc cu ardoare Muzeul Comunismului, ori cadavrele tuturor romanilor normali la cap si de bun simt din tara asta??? Ca, sincer, doar cadavrele si scheletele au mai ramas din romani intr-o asa austeritate de 23 de ani! Cineva, vreun ganditor si orator de soi, si-a tot cautat prin putul gandirii domniei sale (pardon, tovarasiei sale ), sa argumenteze initiativa si a facut-o clar si fara echivoc: „Chiar daca nu a fost o perioada de bun augur, nu avem dreptul sa ne negam istoria”, dar Legea nu e inca Lege deoarece, cica, Guvernul Ponta nu ar fi de acord cu ea, si va trebui sa fie votata si de Camera Deputatilor care este camera decizionala. Domnului ( sau tovarasului ?! ) Ponta, probabil ca i s-a facut pielea de gaina la auzul acestei glume macabre si in loc sa rada copios a refuzat-o din start, scuipandu-si in san (sanul parintelui sau politic : ptiu,ptiu,ptiu, piei satana ! ). Asa da, gandire electorala; asa da, reactie pragmatica! Le urez tuturor: vesnicie linistita in Muzeul Comunismului! Si  mai enunt doar o intrebare de bun simt: oare, cine ii va ,,ingriji'' acolo si din care bani?!


http://www.optimalmedia.ro/stire-accente/breaking-news%3A-in-cadrul-muzeului-grigore-antipa-se-va-infiinta-muzeul-comunismului%21-/6153 -

Romania si Uniunea Europeana –nepotrivire de caracter

- Corina ENACHE -


Uniunea  Europeana are ca punct de reper faimoasa moneda “Euro”. Romania, ce a avut norocul sa fie primita in Uniunea Europeana, contrar asteptarilor, viseaza la adoptarea monedei unice. Terenul minat al “Euro” ar fi deocamdata moartea economiei romanesti. Nepotrivirea de caracter intre tara noastra si “Euroland” este atat de evidenta, incant unii nici macar nu o  vad. Politic vorbind, patria noastra draga mai are mult pana sa ajunga precum Germania, si de aceea ambitia noastra este total nefondata si absurda.
Din punct de vedere economic suntem departe de lumea civilizata, iar cu masurile de austeritate luate de fostul guvern am cam ajuns la fundul sacului. Este absolut necesar sa recunoastem ca moneda nationala a ajuns de rasul monedei unice. Acum, sa ne gandim si la reversal medaliei, faptul ca moneda europeana nu a inlocuit-o pe cea nationala ne ofera sansa de a nu fi total dependenti de UE.
Recunoastem sau nu, aderarea la marea familie europeana ne-a adus mai multe  batai de cap decat beneficii. Acordurile si imprumuturile de la FMI fac tara noastra vulnerabila in fata sortii. Suntem invinsi inainte de inceperea razboiului si de aceea nu putem lupta alaturi de marile economii ale lumii.

marți, mai 29, 2012

îmbrăcată cu mine. opac

 - Virgil ANDRONESCU -

 -absolută poezia vulgară- 
agonia.ro

fereastra opacă. genunchii. acele ceasornicului
rătăcit. perdea peste zi. luna cu şoapte
decor. am îmbrăcat-o cu mine

tăcutele versuri. cu sânge fierbinte
felina. sânii. fiinţă sensibilă.
zâmbeşte ştiind să trăiască. dulce amor

poeme vulgare. mistere. am închis timpul
cuşcă imaginar zăbrelită. zăbrele. şi dinţi
gemete tolănite. zile
bezmetice nopţile. vii

absolut. relativ. cuvinte.
trăiri. nespuse cuvinte

până şi ceasul. face dragoste
în timpii săi. morti 

Țară bogată cu oameni triști

- Gheorghe FUNAR -


Au trecut mai bine de 22 de ani de la lovitura de stat din decembrie 1989, de cînd forţele oculte străine au pus mîna pe România, îi jefuiesc bogăţiile şi îi batjocoresc pe români. Atunci, în a doua jumătate a lunii decembrie 1989, au fost ucişi peste 1.100 cetăţeni români, inclusiv în Sfînta Zi de Crăciun, dar nici pînă azi nu a fost voie să se afle tot adevărul, să fie trimişi în judecată şi condamnaţi principalii asasini. Din familiile celor ucişi sau răniţi spre sfîrşitul anului 1989 s-a extins tristeţea la marea majoritate a cetăţenilor români.
După 22 de ani de capitalism sălbatic, de jaf şi corupţie, de lichidare a mii de societăţi comerciale şi a peste 400.000 de I.M.M.-uri, de desfiinţare a circa 6 milioane de locuri de muncă, de alungare din ţară a peste 5 milioane de români, după mai bine de două decenii de sărăcie şi umilinţe s-a ajuns ca marea mbajoritate a românilor să fie trişti şi necăjiţi pe stradă, în transportul în comun, la locurile de muncă, la cozile sărăciei, peste tot în România cetăţenii sînt trişti, sînt îngînduraţi şi îngrijoraţi de prezent şi, mai ales, de viitorul lor, al copiilor şi nepoţilor, precum şi al ţării lor.
Nici unul dintre preşedinţii României (Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu), prim-miniştrii şi conducătorii partidelor politice care au fost cu schimbul la Putere, împreună cu U.D.M.R., nu îşi asumă vreo responsabilitate privind Starea Naţiunii Române şi scăderea continuă a nivelului de trai pentru marea majoritate a populaţiei. De regulă, periodic, ei constată o anumită stare de fapt, o comentează, dar niciodată nu abordează problema cauzelor şi nici nu caută să le înlăture. Aşa, de pildă, zilele trecute s-a constatat că în România se înregistrează printre cele mai mari preţuri din lume la benzină şi motorină, pe cînd în Venezuela s-a ajuns la cele mai mici preţuri la carburanţi. Nici guvernanţii, nici preşedintele Băsescu nu analizează cauzele, evitînd să spună adevărul în legătură cu aceste preţuri mari şi inexplicabile logic. Practic, după ce a primit PETROM-ul şi rezervele de ţiţei şi gaze ale României, firma de stat O.M.V. din Austria a ajuns cea mai profitabilă companie petrolieră din lume. În Venezuela s-a ajuns la cele mai mici preţuri la carburanţi abia după ce preşedintele Hugo Chavez, Guvernul şi Parlamentul au trecut la naţionalizarea zăcămintelor de ţiţei şi a tuturor companiilor petroliere. În România, Regimul Iliescu-Năstase a privatizat PETROM pentru o sumă mai mică decît profitul obţinut într-un an (669 milioane euro) şi a concesionat exploatarea ţiţeiului la cea mai mică redevenţă din lume, respectiv pentru numai 3 dolari/baril, indiferent de preţul acestuia pe piaţa mondială. Pentru ca Statul Român să nu aibă un drept de veto în firma OMV-PETROM în ceea ce priveşte exploatarea zăcămintelor de ţiţei şi gaze naturale, dar mai ales în privinţa preţurilor carburanţilor şi gazelor pe piaţa românească, Regimul Băsescu-Tăriceanu (P.N.L., P.D.L., P.C. şi U.D.M.R.) a renunţat la acţiunea de aur, în primăvara anului 2005. Guvernele Tăriceanu I şi II, Boc I-V, Ungureanu şi Ponta au menţinut clauzele înrobitoare negociate de Guvernul Năstase şi înscrise în Legea nr.555/2004 privind privatizarea PETROM. Numai PRM a votat împotriva acestei legi şi a acţionat pentru abrogarea ei. Guvernul Ponta, dacă ar apăra cu adevărat Interesul Naţional şi nu ar face jocul stăpînilor din afara României, are ocazia şi poate să abroge Legea nr.555/2004, dar cu siguranţă nu îi permit komisarii străini. Pentru a preveni manifestările de protest ale cetăţenilor nemulţumiţi de preţurile foarte mari şi nejustificate ale carburanţilor, premierul Ponta promite că va sta de vorbă cu firmele petroliere străine şi poate, din anul 2013 va apărea o lege de impozitare asupra profiturilor obţinute de acesta. În loc să decidă Guvernul Ponta, prin O.U.G., că petrolul românesc se vinde la preţul de pe piaţa mondială, şi nu la 3 dolari/baril, aşa cum se vinde începînd cu anul 2005, acum premierul le oferă românilor gogoşi electorale pe această temă. Acelaşi Regim Iliescu-Năstase a modificat Codul Fiscal (Legea nr. 571/2003) şi a acordat scutiri de impozite către Statul Român pentru firmele care exploatează şi exportă din România ţiţei şi gaze naturale. Toate aceste facilităţi în domeniul petrolier au fost menţinute de Regimurile Constantinescu şi Băsescu. Degeaba s-au schimbat unii cu alţii, de fapt între ei, la Putere în ultimii 22 de ani, pentru că programele de jefuire a bogăţiilor naturale şi a firmelor de stat au continuat. Acum, noul premier Victor Ponta, în Programul de guvernare 2012, la capitolul 4, pct.5, are în vedere următoarele obiective concrete şi măsuri: „Regîndirea sistemului de redevenţe şi a taxelor de exploatare a resurselor în acord cu prevederile comunitare” şi elaborarea unui pachet de măsuri „privind redevenţele şi reglementarea pentru sectorul petrol, gaze naturale şi energie electrică”. De fapt, sînt alte şi alte promisiuni la începutul campaniei electorale pentru alegerile locale. Guvernul Ponta s-a angajat în faţa Parlamentului să regîndească sistemul de redevenţe şi să pregătească încă un pachet de măsuri pînă la sfîrşitul anului 2012. Pe scurt, nu se schimbă nimic în ceea ce priveşte jefuirea bogăţiilor din România ale Poporului Român. Asasinii economici şi asasinii politici străini şi din România jubilează. Românii sînt tot mai trişti, mai necăjiţi şi sînt jefuiţi de către băncile şi firmele străine, cu sprijinul alogenilor din conducerea României şi al unor cozi de topor româneşti.
Acelaşi premier-jurist V. Ponta a stabilit ca prioritate esenţială pentru Guvernul României „respectarea legilor, fără excepţii, fără derogări sau scuze”. Este o altă promisiune care a fost încălcată încă de la investirea Guvernului Ponta, fără ştiinţa, dar cu aprobarea Parlamentului. Toţi parlamentarii au jurat să respecte Constituţia, dar ei ştiu că nu există nicio sancţiune pentru cei care încalcă jurămîntul depus în baza art. 82 din Legea fundamentală a ţării.
Sfidînd Parlamentul, premierul desemnat, Victor Ponta, şi-a uitat prioritatea esenţială înscrisă în Programul de guvernare, dar mai ales a încălcat Constituţia României, art.102, alin.3, care precizează că „Guvernul este alcătuit din prim-ministru, miniştrii şi alţi membri stabiliţi prin lege organică”. Această lege, Legea nr.90/2001, modificată şi completată, privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, prin care a fost stabilită de către Parlament componenţa Guvernului României, numărul şi denumirea ministerelor, a fost uitată atît de către premierul desemnat, de liderii partidelor politice şi de toţi parlamentarii. Niciun parlamentar, nici măcar dintre cei specializaţi pe Drept constituţional, nu a susţinut şi nu a cerut Parlamentului să amîne luarea în discuţie a propunerilor pentru noul guvern  şi a Programului de guvernare pînă cînd nu se intră în legalitate şi nu se respectă legea organică privind componenţa Guvernului României. Nici consilierii prezidenţiali şi nici preşedintele Băsescu nu au sesizat că la votarea în Parlament a Guvernului Ponta nu s-a respectat legea organică la care face referire Constituţia. Abia a doua zi după acordarea încrederii Guvernului, prin Hotărîrea Parlamentului României nr.15 din 7 mai 2012, a fost adoptată Ordonanţa de urgenţă nr.16 din 8 mai a.c., publicată în Monitorul Oficial nr.314 din 10 mai a.c., prin care se iau măsuri adecvate pentru reorganizarea Guvernului Ponta. Practic, s-a pus carul înaintea boilor, cum zice românul. Adică, întîi s-a aprobat şi a fost învestit Guvernul Ponta, au fost instalaţi noii miniştri şi după trei zile s-a modificat şi completat Legea nr.90/2001, prin OUG nr.16/2012, pentru a fi pusă de acord cu realitatea faptică. Guvernul Ponta s-a angajat în faţa Parlamentului că prioritatea numărul unu o reprezintă respectarea legii şi, în fapt, a început cu încălcarea Legii nr.90/2001. S-ar putea să fie de vină moştenirea Boc sau pregătirea profesională.
Se ştie că, în Guvernul Ungureanu au existat 17 ministere, iar în Guvernul Ponta sînt 21 miniştri, că au fost modificate denumirile şi componenţa pentru Ministerul de Interne şi Ministerul Dezvoltării. În actualul Guvern Ponta au apărut în plus, cu încălcarea legii organice, patru noi posturi de miniştri delegaţi, pentru Administraţie, Dialog Social, Mediul de Afaceri, Strategii Guvernamentale.
Conform Legii nr.90/2001, art.1, alin.2, „Guvernul are rolul de a asigura funcţionarea echilibrată şi dezvoltarea sistemului naţional economic şi social, precum şi racordarea acestuia la sistemul economic mondial în condiţiile promovării intereselor naţionale”. Atribuţiile principale ale Guvernului sînt înscrise la articolul 11 din această lege. La litera „m”, de la art.11, se precizează că Guvernul „asigură administrarea proprietăţii publice şi private a statului”. La nici o literă, de la „a” la „r”, de la art.11 din Legea nr.90/2001, nu se permite Guvernului să concesioneze sau să vîndă bogăţiile naturale din România.
Fără să aibă atribuţii legale, Guvernele post-decembriste au concesionat, de regulă, unor firme străine exploatarea numeroaselor şi uriaşelor bogăţii naturale din România la cele mai mici redevenţe din lume, dar la comisioane a fost viceversa. Ca urmare, Direcţia Naţională Anticorupţie (D.N.A.) şi Parchetul fac nani.
La cîteva zile după instalarea sa, premierul alogen Ungureanu a fost prezentat drept salvatorul României, locomotiva PDL, un lider politic cu viziune europeană, viitorul candidat la funcţia de preşedinte al ţării etc. Manipulatorii de opinie, majoritatea alogeni, îl urcau zilnic în sondaje, acesta crescînd precum ciupercile după ploaie. S-a repetat scenariul cu un alt alogen, Teodor Meleşcanu (plecat din F.S.N. şi trecut prin F.D.S.N., P.D.S.R., A.P.R. şi P.N.L.), cu care a făcut schimb la conducerea Serviciului de Informaţii Externe (S.I.E.). După 78 de zile s-a spart balonul şi a dispărut candidatul, fiind în Anul Caragiale. Invizibilul fost premier s-ar putea să reapară la alegerile parlamentare. Pînă atunci, după acelaşi scenariu aplicat de către stăpînii străini ai României tuturor foştilor premieri, acum V. Ponta îi menajează pe cei care, pînă la el au procedat astfel: au adoptat ordonaţe de urgenţă neconstituţionale; au încălcat prevederile legale; au îndatorat Poporul Român cu peste 150 miliarde euro; au dat, aproape gratuit, străinilor bogăţiile naturale ale României; au determinat implozia economiei româneşti; le-au luat românilor speranţa, demnitatea şi mîndria de a trăi în ţara lor moştenită de la Poporul Primordial, de la geto-daci; au pus la cale şi au realizat privatizări frauduloase; au încheiat contracte cu „băieţi deştepţi“ din energie etc.
Cu toate că România, Grădina Maicii Domnului, este foarte bogată în resurse naturale, veniturile la Bugetul de stat de pe urma exploatării şi valorificării lor sînt extrem de reduse, fiind cele mai mici din lume. De ce? Pentru că Regimurile Iliescu, Constantinescu şi Băsescu, împreună cu toate guvernele post-decembriste, nu au pus pe prim plan Interesul Naţional şi valorificarea bogăţiilor naturale de către firme româneşti (aşa cum a fost pînă în anul 1989), ci, pe baza unor contracte cu clauze secrete, au dat unor firme străine exploatarea lor, iar Statul Român încasează redevenţe derizorii. Premierul-procuror Ponta cunoaşte aceste realităţi, dar nu acţionează aşa cum a promis şi s-a angajat, prin Programul de guvernare 2012, la transparenţă în ceea ce priveşte toate contractele vizînd bogăţiile naturale ale Poporului Român. Ţara-i bogată, dar Poporul Român este din ce în ce mai sărac şi mai trist, mai îndatorat.
La tristeţile zilnice ale românilor, care nu mai au motive şi puterea de a se bucura, de a fi fericiţi, aşa cum şi-a dorit Eroul Naţional Avram Iancu, s-au adăugat, la mijlocul lunii mai a.c., manifestările din Republica Moldova, mai ales aceea de la Chişinău, din ziua de duminică 13 mai a.c., şi cele puţine din România consacrate împlinirii a 200 de ani de la încorporarea Basarabiei în Imperiul ţarist, la 16 mai 1812, în urma războiului dintre Rusia şi Turcia, desfăşurat între anii 1806-1812. În urmă cu 100 de ani, la iniţiativa marelui istoric şi patriot Nicolae Iorga, anul 1912 a fost declarat Anul Centenarului anexării Basarabiei. În acel an, au avut loc cele mai mari proteste împotriva răpirii Basarabiei. Acum, în anul 2012, la comemorarea dublului Centenar al anexării Basarabiei, Regimurile Băsescu-Isărescu-Ponta şi Parlamentul României au trecut sub o adîncă tăcere Pacea de la Bucureşti, din anul 1812 şi tragicele sale consecinţe. În ziua istorică de 16 mai 2012, Parlamentul României şi preşedintele Băsescu au ignorat evenimentul, la fel ca şi Guvernul Ponta, care a avut şedinţa săptămînală, dar nu a avut curajul să păstreze un moment de reculegere. În timp ce la Chişinău primarul român, Dorin Chirtoacă, a arborat drapelul ţării în bernă şi 16 mai a.c. a fost declarată zi de doliu, la Bucureşti, primarul alogen Sorin Oprescu s-a făcut că plouă. Comemorarea a 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul rus a fost marcată la Academia Română printr-o sesiune ştiinţifică.
Atît actuala Putere (P.S.D., P.N.L., P.C., U.N.P.R.) cît şi Opoziţia (P.D.L. şi U.D.M.R.) sînt preocupate de alegerile locale şi nu de istoria adevărată a Poporului Român.
S-a ajuns pînă acolo cu ascunderea adevarului despre Poporul Primordial, Poporul geto-dac din Ţara Sfîntă, despre Limba Primordială, Limba Română, despre Alfabetul geto-dac, despre Scrierea Primordială şi despre cea mai veche şi avansată Cultură de pe Pămînt care a existat în Dacia Mare, încît, sub stricta supraveghere a Băncii Mondiale şi în timpul Regimurilor Băsescu-Isărescu-Tăriceanu-Boc Ungureanu-Ponta, elevii din România au parte, în ultima clasă de liceu, de un manual cu un titlu cenzurat şi neutru numit „Istorie”.
O parte însemnată despre adevărata Istorie a Poporului Român şi a popoarelor din Europa este prezentată şi argumentată ştiinţific într-o carte de excepţie, apărută la începutul lunii mai a.c., cu titlul „Valah”, avîndu-l ca autor pe Gabriel Gheorghe. Dintre numeroasele texte selectate de către Gabriel Gheorghe din cărţile autorilor din Europa şi de pe alte continente, voi face referire doar la două concluzii la care au ajuns savanţii Universităţii din Cambridge: „Grecii antici, ca şi restul populaţiilor europene, provin din Carpaţi”. Specialiştii Universităţii Californiei, din Los Angeles, coordonaţi de cunoscuta profesoară de arheologie Marija Gimbutas, spun că numai Spaţiul Carpatic şi zonele pericarpatice au urme de locuire din Mileniul V  î.e.n. în toată Europa.
Noi, românii, avem o Ţară Sfîntă, avînd cea mai veche şi bogată Istorie de pe Pămînt, pe care sîntem datori să o facem cunoscută, Istoria noastră adevărată, întregii lumi. Astfel, se va împlini şi dorinţa genialului Mihai Eminescu – ca Poporul Român să aibă la trecutul mare un mare viitor.

Litera13 s-a intalnit la Biblioteca Judeteana V. A. Urechia din Galati cu romancierul Stelian Tanase

- Virgil ANDRONESCU - Vineri, 15 noiembrie 2018, ora 17.00, a avut loc la Biblioteca Județeană V.A. Urechia din Galati lansarea cărții „...