Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din octombrie 23, 2011

Braila : Ceremonia militara si religioasa cu ocazia Zilei Armatei Romane

- Virgil ANDRONESCU -

La Cimitirul Eroilor din municipiul Braila s-a desfasurat azi ceremonia militara cu ocazia Zilei Armatei. Ceremonia religioasa a avut loc la Osuarul Central al cimitirului, de catre un Sobor de preoti ai Arhiepiscopiei ,,Dunarea de Jos’’.

La manifestare au fost prezenti Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu; Primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu; Prefectul judetului Braila, Dumitru Popa; parlamentari, veterani de razboi. Au mai participat oficiali ai Garnizoanei Braila, I.J.P. Braila, I.Jandarmi Braila, I.S.U. Braila, I.J.P.F, D.J.I., O.J.T.S., Penitenciarului Braila, serviciilor publice deconcentrate si militari activi dar si in rezerva sau in retragere, reprezentanti ai partidelor politice.

A fost prezentat onorul militar, s-a salutat Drapelului de lupta si s-a trecut in revista garda de onoare.

Florin Mesca : Viata fiecaruia dintre noi este un sumum de evenimente banale

- Virgil ANDRONESCU -Scriitorul Florin Mesca a lansat, luni, 24 octombrie,la Biblioteca Judeteana ,,Panait Istrati’’ cartea ,,Am fost si eu revolutionar’’, carte care in ciuda titlului sau incitant si derutant oarecum nu are nici o legatura cu revolutia romana din ’89. Cartea vorbeste depre atmosfera generatiei din care face parte si autorul. Cititorul va gasi in volumul ,,Am fost si eu revolutionar’’ situatii comice, situatii lirice – cum ar fi povestea catelului Maxi. Au vorbit despre carte profesorul Dumitru Anghel si scriitorul Stan Brebenel din Buzau. Florin Mesca a spus la finalul evenimentului ca ,,anii nu au trecut degeaba peste noi, imi place sa cred ca nu au trecut de pomana nici peste mine, m-am maturizat, imi place sa cred ca am evoluat atat mental dar si spiritual si aceste incercari literare, practic sunt o chintesenta, o incercare de readucere in actualitate a evenimentelor care s-au intamplat candva in viata mea. Aceste evenimente sunt de fapt niste banalitati si, daca…

Romania la tv, intr-o zi de duminica

-Virgil ANDRONESCU -

Conform Dicţionarului de sociologie, manipularea este o acţiune de a determina un actor social ( o persoană, un grup, o colectivitate ) să gândească şi să acţioneze într-un mod compatibil cu interesele iniţiatorului.

Fiindca ieri a fost duminica si fiindca de foarte multa vreme nu am mai deschis televizorul am facut o exceptie de la regula si am purces la butonarea acestui aparat odios. Si ce sa vezi pe tv decat scandaluri si panarama, decat circ si politichie original-romaneasca!?

Pe 25 octombrie Regele Mihai de Romania implineste 90 de ani si in aceasta zi ar trebui, la invitatia opozitiei parlamentare, sa tina un discurs in Parlament. De aici scandal mare pentru ca actuala putere nu este de acord ca Regele Mihai sa aiba aceasta interventie in plenul parlamentului. O atitudine deloc democratica, chiar antidemocratica, ce ne discrediteaza inca o data si ne face de ras in fata europei si a lumii intregi. Dupa ce ca Basescu a dat cu mucii in fasole vorbind golanes…

Brailenii interesati de flori si de cultura

- Virgil ANDRONESCU -


In zilele de 21-23 octombrie s-a desfasurat cea de a sasea editie a Festivalului Florilor de Toamna, in organizarea Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu si a Primariei Braila, Gabriel Aurel Simionescu. Gradina Publica a fost locul unde brailenii interesati de flori si cultura au putut urmari mai multe spectacole si o expozitie permanenta de fotografie si pictura realizata de elevi ai Scolii Populare de Arta “Vespasian Lungu”, de la Palatul Copiilor si ai Liceului de Arta “Hariclea Darclee”.
Cetatenii iubitori de flori au cumparat flori, iubitorii de literatura au cumparat cartile scriitoarei Doina Popescu-Braila de la standul amenajat de autoarea de romane politiste si romane afurisite. ,,In toate cele trei zile de festival am observat ca dimineata oamenii cumpara flori si carti iar dupa-amiaza si-o rezerva pentru a manca cativa mici si a bea o bere la una dintre terasele amenajate aici.’’ Scriitoarea Doina Popescu a mai punctat si faptul ca vanzarea…