marți, octombrie 25, 2011

Braila : Ceremonia militara si religioasa cu ocazia Zilei Armatei Romane

- Virgil ANDRONESCU -

La Cimitirul Eroilor din municipiul Braila s-a desfasurat azi ceremonia militara cu ocazia Zilei Armatei. Ceremonia religioasa a avut loc la Osuarul Central al cimitirului, de catre un Sobor de preoti ai Arhiepiscopiei ,,Dunarea de Jos’’.

La manifestare au fost prezenti Presedintele Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu; Primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu; Prefectul judetului Braila, Dumitru Popa; parlamentari, veterani de razboi. Au mai participat oficiali ai Garnizoanei Braila, I.J.P. Braila, I.Jandarmi Braila, I.S.U. Braila, I.J.P.F, D.J.I., O.J.T.S., Penitenciarului Braila, serviciilor publice deconcentrate si militari activi dar si in rezerva sau in retragere, reprezentanti ai partidelor politice.

A fost prezentat onorul militar, s-a salutat Drapelului de lupta si s-a trecut in revista garda de onoare.

Florin Mesca : Viata fiecaruia dintre noi este un sumum de evenimente banale

- Virgil ANDRONESCU -Scriitorul Florin Mesca a lansat, luni, 24 octombrie,la Biblioteca Judeteana ,,Panait Istrati’’ cartea ,,Am fost si eu revolutionar’’, carte care in ciuda titlului sau incitant si derutant oarecum nu are nici o legatura cu revolutia romana din ’89. Cartea vorbeste depre atmosfera generatiei din care face parte si autorul. Cititorul va gasi in volumul ,,Am fost si eu revolutionar’’ situatii comice, situatii lirice – cum ar fi povestea catelului Maxi. Au vorbit despre carte profesorul Dumitru Anghel si scriitorul Stan Brebenel din Buzau. Florin Mesca a spus la finalul evenimentului ca ,,anii nu au trecut degeaba peste noi, imi place sa cred ca nu au trecut de pomana nici peste mine, m-am maturizat, imi place sa cred ca am evoluat atat mental dar si spiritual si aceste incercari literare, practic sunt o chintesenta, o incercare de readucere in actualitate a evenimentelor care s-au intamplat candva in viata mea. Aceste evenimente sunt de fapt niste banalitati si, daca stam bine sa ne gandim, viata fiecaruia dintre noi este un sumum de evenimente banale. Trecand in revista toate aceste evenimente banale care s-au intamplat in viata mea, mi-am dat seama ca toate au fost de o imortanta capitala pentru mine si mi-au determinat, fiecare din aceste evenimente, evolutia ulterioara a trecerii mele prin viata.’’ In cadrul acestui eveniment a avut loc si un moment liric, de muzica folck sustinut de elevele Sara Costinas si Ramona Bivoleanu de la Liceul ,,Nicolae Iorga’’. Lansarea de carte a fost moderata de Claudiu Braileanu, sef. al Serviciului Relatii cu Publicul al Bibliotecii Judetene ,,Panait Istrati’’.   

luni, octombrie 24, 2011

Romania la tv, intr-o zi de duminica

-Virgil ANDRONESCU -

Conform Dicţionarului de sociologie, manipularea este o acţiune de a determina un actor social ( o persoană, un grup, o colectivitate ) să gândească şi să acţioneze într-un mod compatibil cu interesele iniţiatorului.

Fiindca ieri a fost duminica si fiindca de foarte multa vreme nu am mai deschis televizorul am facut o exceptie de la regula si am purces la butonarea acestui aparat odios. Si ce sa vezi pe tv decat scandaluri si panarama, decat circ si politichie original-romaneasca!?

Pe 25 octombrie Regele Mihai de Romania implineste 90 de ani si in aceasta zi ar trebui, la invitatia opozitiei parlamentare, sa tina un discurs in Parlament. De aici scandal mare pentru ca actuala putere nu este de acord ca Regele Mihai sa aiba aceasta interventie in plenul parlamentului. O atitudine deloc democratica, chiar antidemocratica, ce ne discrediteaza inca o data si ne face de ras in fata europei si a lumii intregi. Dupa ce ca Basescu a dat cu mucii in fasole vorbind golaneste despre Alteta Sa, acum se gasesc si pedelistii dumnealui sa interzica venirea Regelui in parlament. De mult timp trebuia sa se produca acest eveniment dar, dupa cum spune o vorba din popor, niciodata nu e prea tarziu pentru o fapta buna. Ar fi o reusita de imagine a opozitiei si un act reparatoriu in ceea ce priveste Casa Regala a Romaniei dar si intreg poporul roman care l-ar fi dorit in fruntea tarii dupa iesirea din comunism.

Canalele de stiri au prezentat cum intr-unul din cele mai sarace orase din Romania s-au desfasurat pe bani publici Zilele orasului si cum ca edilul acelei localitati ar fi cercetat penal pentru proasta gestionare a fondurilor europene. Un oras fara canalizare si fara utilitati de interes public, cu somaj ridicat si fara locuri de munca disponibile.

Imagini de la intalnirea regionala a Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei au incarcat sticla deja imbacsita de ,,evenimente’’ nationale. Au fost intervievate persoane varstnice prezente la intalnire, persoane care habar nu aveau de ce sunt acolo si care habar nu aveau de cum se traduc initialele UNPR. Important e ca s-a mancat si s-a baut din belsug si toti membri si simpatizantii UNPR au fost multumiti. Unii dintre cei care s-au infruptat din bunatati si-au luat si la pachet pentru acasa. Cam asta se vroia a se scoate inevidenta de catre reporterul prezent la fata locului.

O alta stire ,,de senzatie’’ a fost aceea ca fostului fotbalist al nationalei, Gheorghe Popescu, i-a fost suspendat carnetul de sofer deoarece a circulat in localitate cu viteza de 111 km/h. Vedeta, cum spun stiristii, a fost prezenta toata ziua in discutiile pro si contra din studiourile televiziunilor nationale.

Un eveniment de importanta majora a fost ,,miss vaca’’, eveniment desfasurat la Romexpo si care a avut un numar mare de vizitatori. Criteriile dupa care s-a facut jurizarea au fost cantitatea de lapte dat de fiecare competitoare, cantitatea de carne si forma corporala a acestora. De productia de lapte si carne nu e nimic de comentat dar in ceea ce priveste forma corporala a vacilor, caprelor si oilor se impune un semn de intrebare. Premiile pentru animalele castigatoare constau in cantitati importante de nutret. Proprietarii acestora nu stim de ce premii vor fi avand parte. Ramane de analizat la tv in duminica viitoare.

,,Europa ne vrea bratele de munca si creierele!’’ titrau aceleasi televiziuni de parca ar fi spus ceva nou.

O alta ,,noutate’’ a fost aceea ca nu numai justitia noastra are problemele pe care le are ci si justitia europeana. ,,Stirea’’ a fost relatata intr-un anume fel incat cetatenii romani sa simta o anumita alinare si liniste vis-a-vis de ceea ce li se intampla prin judecatorii si tribunale de vreo 20 de ani incoace.

Am fost informati ca intr-o maternitate privata din Romania copiilor le sunt luate amprentele digitale imediat dupa nastere, inainte de asta, pana sa nasca, mamicile sunt si ele amprentate. Argumentul este ,,gasirea copiilor pierduti sau a celor incurcati intre ei la maternitate.’’ Controlul omului de catre om va fi posibil in mod legal inca de la nastere. In Statele Unite ale Americii acest lucru tine de normalitate si se practica de multa vreme.

Un alt subiect incitant pentru televiziuni a fost ,,palmuirea liderilor UE’’ de catre Basescu intr-un mesaj rostit pe aeroportul Henry Coanda.

Chiar daca manipularea este facuta intr-un fel direct, vizibil si fara subtilitati, aceasta trebuie să sa-l fac ape telespectator sa creada că gândeste cu propriul creier şi decide in deplina cunostinta de cauza. E ciudat dar orgoliul personal îi opreşte pe devoratorii de emisiuni si stiri tv să admita realitatea că li s-au inculcat si au preluat idei prefabricate iar acestia le-au pus in practica sau le-au transmis altor membrii ai colectivitatii din care fac parte.

          - http://www.infoest.ro/index.php?pn=2&idn=19320385 -

Brailenii interesati de flori si de cultura

- Virgil ANDRONESCU -


In zilele de 21-23 octombrie s-a desfasurat cea de a sasea editie a Festivalului Florilor de Toamna, in organizarea Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu si a Primariei Braila, Gabriel Aurel Simionescu. Gradina Publica a fost locul unde brailenii interesati de flori si cultura au putut urmari mai multe spectacole si o expozitie permanenta de fotografie si pictura realizata de elevi ai Scolii Populare de Arta “Vespasian Lungu”, de la Palatul Copiilor si ai Liceului de Arta “Hariclea Darclee”.

Cetatenii iubitori de flori au cumparat flori, iubitorii de literatura au cumparat cartile scriitoarei Doina Popescu-Braila de la standul amenajat de autoarea de romane politiste si romane afurisite. ,,In toate cele trei zile de festival am observat ca dimineata oamenii cumpara flori si carti iar dupa-amiaza si-o rezerva pentru a manca cativa mici si a bea o bere la una dintre terasele amenajate aici.’’ Scriitoarea Doina Popescu a mai punctat si faptul ca vanzarea cartilor sale a mers foarte bine.


Bunea Stancu si Aurel Simionescu au facut ceva demn de toata lauda pentru cultura brailei, pentru cetatenii acestei urbe si ar fi bine sa continue manifestarile de acest gen!


             
Gradina Publica Braila- Festivalul Florilor de Toamna

Litera13 s-a intalnit la Biblioteca Judeteana V. A. Urechia din Galati cu romancierul Stelian Tanase

- Virgil ANDRONESCU - Vineri, 15 noiembrie 2018, ora 17.00, a avut loc la Biblioteca Județeană V.A. Urechia din Galati lansarea cărții „...