Postări

Se afișează postări din octombrie 16, 2011

Ideologia, bat-o vina, mai grea decat carnea de porc!

- Virgil ANDRONESCU -

Agamemnon Dandanache este este candidatul trimis de la centru pentru a fi ales deputat in judetul X si intruchipeaza tipul de zoon-politicon Carpato-Danubiano-Pontic.


Dupa cum vorbeste presa, fostul primar Constantin Sever Cibu va candida la functia de primar in alegerile ce vor avea loc anul viitor. Pana aici nimic nou si nelalocul lui. Surpriza a venit atunci cand senatorul Uniunii Nationale pentru Reconstructia Romaniei a declarat ca va candida din partea Partidului Democrat Liberal in alegerile locale din Braila.

Traseul politic al lui Cibu e unul cotit, cand pe stanga cand pe dreapta, de la Comitetul Central al Partidului Comunist Roman la Alianta pentru Romania, de la Partidul National Liberal la UNPR. Si chiar daca varsta venerabila pe care o are nu e un impediment, totusi, jalonismul politic practicat ar putea sa aduca unele semne de intrebare in randul alegatorilor braileni.

UNPR-ul vrea sa mearga singur in alegeri ,,dar nuantat’’. Actualmente UNPR are…

Dumitrel Pandrea: Domnul Simionescu a înţeles ceea ce i-am spus

Imagine
- Virgil ANDRONESCU -

- interviu cu restauratorul Dumitrel PANDREA -

Şi momumentul ,,Traian”, ca orice alt monument aflat în patrimoniul unui propietar, fie el şiautorităte publică locală, acesta fiind de grad B, adică de importanţă locală, trebuie restaurat şi conservat. Această operaţiune necesitând în prealabil întocmirea unui proiect care trebuie avizatde către una dintre Comisiile regionale din localitatea unde se găseşte acest monument. Ca atare, lamonumentul ,,Traian” aflat într-un stadiu de degradare înaintat, prin hotărârea primăriei municipiului Brăila s-au început lucrările de restaurare şi conservare. Am stat de vorbă cu domnul Dumitrel Pandrea, restauratorul care se ocupă de lucrările asupra monumentului, în calitatea sa de persoană fizică autorizată. Virgil Andronescu, reporter: Vă rog, domnule Pandrea să-mi descrieţi traseul birocratic, obligatoriu şi necesar prin lege, parcurs pentru întocmirea documentaţiei pentru începerea lucrărilor propriu-zise de restaurare. Dumitrel …

PDL vs PDL

Imagine
- Virgil ANDRONESCU -


Razboiul dintre Partidul Democrat Liberal si Uniunea Social Liberala e in plina desfasurare. In aceasta batalie e clar ca virtual invingator e USL-ul. Si nu pentru ca opozitia ar fi atat de puternica pe cat se crede ci pentru faptul ca ei insii, PDL-istii, tot calca in strachini si se faulteaza unul pe celalt.

Un exemplu din multe altele este cel de astazi cand din PDL a fost exclus fostul sef al Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca, Silviu Bian. Biroul Permanent Judetean al PDL Alba s-a intrunit astazi pentru a lua o decizie in cazul Bian. Silviu Bian a fost arestat preventive pentru luare de mita. Lupta anti-coruptie dusa de PDL-isti, in frunte cu Basescu, s-a dus pe apa sambetei si prezentul, deloc glorios as zice chiar intunecat si monstruos, e plin de corupti.

Lupta impotriva coruptiei, declarata cu mare tam-tam, e una searbada si fara de corupti dovediti de justitie. Astazi cine fura un ou infunda inchisoarea iar cine fura un bou il da la kil si …